شخصی سازی گزارش ها در گوگل آنالیتیکس 4

شخصی سازی گزارش ها در گوگل آنالیتیکس 4

گوگل آنالیتیکس ۴ نسبت به نسخه قبل خود یعنی یونیورسال گزارش‌های آماده کمتری دارد. بهرحال شما می‌توانید این گزارش‌ها را بر اساس نیازهای خودتان و کسب و کار شخصی سازی کنید. امکانات این شخصی سازی گزارش ها خیلی هم عالی نیست (به دلایلی که جلوتر می‌گویم) اما تعدادی از نیازهای شما را پوشش می‌دهد.

در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم چگونه در گوگل آنالیتیکس ۴ گزارش ها را شخصی سازی کنید و بعد ایده‌هایی برای ساخت گزارش های بهتر ارائه می‌کنیم.

نکته‌ای که باید بگوییم این است که منظور ما از شخصی سازی گزارش ها، گزارش هایی که با نام standard report معروف هستند، است (منوی سمت چپ آنالیتیکس، گزینه Reports). اگر به دنبال ساخت گزارش دلخواه در بخش Expolration هستید، به زودی مقالات این بخش در سایت قرار خواهد گرفت.

دو نوع از گزارش های استاندارد یا standard reports

دو نوع گزارش استاندارد در ga4 وجود دارد. یکی detail reports (جایی که تمرکز بر روی جدول و نمودارهاست) و دیگری overview (جایی که شما کارت ها یا همان ویجت ها را می‌بینید).

اینجا مثالی برای شما آورده‌ایم. عکس زیر نمونه‌ای از گزارش با جزییات یا همان detail reports است

و عکس زیر هم مثالی برای overview report:

از کجا شروع کنیم؟

شما در دو قسمت می‌توانید گزارش‌های خود را شخصی سازی کنید:

  • به بخش گزارش های استاندارد بروید (در بخش Reports) و بر روی گزینه Customize report کلیک کنید.
  • به قسمت Library  مراجعه کنید و گزارش مورد نیاز خود یا بسازید یا ویرایش کنید.

شخصی سازی یک گزارش در گوگل آنالیتیکس ۴

برای شخصی سازی یک گزارش در گوگل آنالیتیکس ۴ کافی است تا در همان صفحه گزارش، روی دکمه customize report که در سمت راست بالای صفحه و به شکل یک مداد است کلیک کنید.

اگر شما این گزینه را نمی‌بینید یعنی دسترسی شما به این پراپرتی محدود است.

وقتی بر روی این گزینه کلیک کردید ظاهر صفحه تغییر می‌کند و تبدیل به report-editing mode می‌شود. در قسمت راست یک سایدبار نمایش داده می‌شود که بخش‌های زیر را شامل می‌شود:

  • Report data‌ (جایی که دیمنشن و متریک ها را مدیریت می‌کنید). این گزینه در صفحه Detail report وجود دارد.
  • Report filter . این گزینه در صفحه گزارش های detail report وجود دارد.
  • Chart . این گزینه نیز در صفحه detail report وجود دارد.
  • Report template. این بخش هم در detail report است و هم در overview report
  • Summary cards . در گزارش های detail  وجود دارد.
  • Card . تنها در گزارش های overview

Dimensions: برای حذف یا اضافه کردن dimension اصلی، بر روی دکمه dimension در بخش Report data کلیک کنید. این dimension ها در ستون اول جدول گزارش قرار دارد. اگر در این لیست چند dimension وجود داشته باشد، کاربران می‌توانند از لیست بازشو یکی را انتخاب کنند.

به درستی شما نمی‌توانید dimension دوم را مستقیما از بخش شخصی سازی اضافه کنید.

Metrics: متریک اعدادی است که در باقی ستون های جدول نمایش داده می‌شود. اضافه و حذف آن‌ها نیز دقیقا مانند dimension است.

Report filter: در این بخش شرط هایی می‌گذارید بر روی گزارش و سپس گزارش را بر اساس آن‌ها می‌بینید. حداکثر ۵ شرط می‌توانید بر روی گزارش ها فیلتر کنید. مثلا یکی از موارد فیلتر می‌تواند Hostname باشد

Charts: در این بخش نمودارها را می بینید. برخی افراد به دلیل اینکه نمودارهای این بخش اطلاعات چندانی ارایه نمی‌دهد از آن عبور می‌کنند.  شاید یکی از دلایل این باشد که در این نمودارها حداکتر ۵ خط اول جدول شما در نمودار نمایش داده می‌شود. اگر شما نیز به این نمودارها علاقه ندارید، در کنار فیلد نام این گزارش‌ها (Line chart , Bar Chart , ….) عکس چشم وجود دارد که اگر بر روی آن بزنید این نمودارها پنهان می‌شوند و به شما نمایش داده نمی‌شود. اگر دوست داشتید انواع نمودار دیگر را جاگزاری کنید با کلیک بر روی این فیلد، مدل های دیگر نمودار نمایش داده می‌شود.

Report template: گوگل گاهی آپدیت هایی را بر روی آنالیتیکس ۴ اعمال می کند و این آپدیت‌ها ممکن است باعث برهم خوردن گزارش های شما شود.اگر گزارش شما در این بخش لینک شده باشد مانند تصویر زیر نمایش داده می‌شود:

Summary cards: در اینجا شما کارت های را مشخص می کنید تا به گزارش خود اضافه کنید. البته در زمان نگارش این مقاله فعلا این بخش به درستی کار نمی‌کند و ممکن است گوگل در آپدیت‌های بعدی این مشکل را رفع کند.

Cards:  در اینجا شما حداکثر ۱۶ کارت می‌توانید اضافه کنید (اگر در بخش overview) باشید. و می‌توانید این کارت ها را به گزارش خود اضافه کنید. عدد کنار نام کارت به معنی این است که این کارت چند متریک را گزارش می‌دهد.

و شما می‌توانید کارت ها را با درگ و دراپ کردن مرتب کنید (محل قرار گیری)

ذخیره تغییرات در گزارش

زمانی که تغییرات لازم و مورد نیاز خود را بر روی گزارش‌ها انجام دادید، بر روی گزینه Save کلیک کنید. در اینجا از شما پرسیده می‌شود که تغییرات بر روی همین گزارش ذخیره شود یا گزارش جدیدی ساخته شود.

فقط بخاطر داشته باشید که ذخیره به عنوان گزارش جدید گزینه جدیدی در سایدبار ایجاد نمیکنه و شما نیاز دارید تا بعدا آن گزارش رو Publish کنید. (جلوتر در مورد بخش Library صحبت خواهیم کرد.)

Library در ga4

در بخش Library شما می‌توانید گزارش های استاندار گوگل آنالیتیکس ۴ را مدیریت کنید (گزارش های دیفالت و شخصی سازی شده). در این بخش شما می‌توانید گزارش‌های مختلف را گروه بندی کنید و برای این گروه‌بندی ها عناوین انتخاب کنید. گزارش‌های شخصی سازی شده را هم در این بخش publish می کنید تا به گزینه های سایدبار اضافه شود.

همچنین شما می‌توانید تصمیم بگیرید گزارش خود را در کدام collection بالاترین سطح در گزارش استاندار است که به صورت دیفالت تنها دو بخش دارد؛ Lifecycle & User (البته ممکنه در آینده این بخش گسترده‌تر نیز شود)

اگر کمی پایین تر بیایید به سطح Topic  می‌رسید. یک collection می‌تواند شامل چند Topic باشد. برای مثال Lifrcycle یک collection است و شامل Topicهای Acquisition, Engagemant,monitication است. و هر Topic شامل چند گزارش است.

برای شروع به بخش Reports > Library بروید.

اینجا لیستی از گزارش‌های Publish و unpublish قرار دارد. درون هر هر کارت collection، لیستی از topicها می‌بینید. در زیر آن نیز لیستی از گزارش‌ها که تمامی گزارش‌های دیفالت نیز آنجا قرار دارد.

دیدگاه‌ها