آموزش نصب و راه اندازی گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager)

آموزش نصب و راه اندازی گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager)

گوگل تگ منیجر را شاید بتوان یکی از شاهکارهای گوگل در تولید پلتفرم دانست. بسیاری از ما دیجیتال مارکترها پیش از آشنایی با این پلتفرم مشکلاتی برای پیاده سازی کدها جهت راه‌اندازی دیگر پلتفرم‌های مختلف گوگل مانند آنالیتیکس، کانورژن ادز و… داشتیم. مهم‌ترین این مشکلات برای برخی از دیجیتال مارکترها عدم آشنایی کافی با زبان‌های برنامه نویسی وبسایت و البته عدم همکاری کامل تیم برنامه نویسی یا همان تیم فنی بود.

با راه اندازی پلتفرم گوگل تگ منیجر تنها کافی یکبار از تیم فنی خود بخواهید تا کدهای این پلتفرم را روی وبسایت نصب کنند. سپس دیگر برای راه اندازی ابزارهای دیگر گوگل و حتی دیگر پلتفرم ها مانند فیس بوک، نیازی به تیم فنی ندارید. خودتان با گوگل تگ منیجر مدیریت تگ های html  سایت را برعهده می‌گیرید. البته این ویژگی کوچکترین فیچر گوگل تگ منیجر است. ساخت ایونت های مختلف و ارسال آن به دیگر پلتفرم ها از جمله گوگل آنالیتیکس برای پیگیری رفتار کاربران در سایت های مختلف نیز از جمله مهم‌ترین فیچر گوگل تگ منیجر است. بعدها سعی می‌کنیم بیشتر در خصوص ویژگی‌های این ابزار مطالبی بنویسیم.

گوگل تگ منیجر چگونه کار می‌کند؟

پاسخ به این سوال نیاز به دانش فنی برنامه نویسی دارد. اما چون دغدغه برخی از دوستان بوده و ممکن است شما نیز با خواندن این مقاله این دغدغه برای‌تان بوجود آید به این سوال یک پاسخ سریع و آسان می‌دهیم. پس از نصب گوگل تگ منیجر و کدهای آن بر روی وبسایت‌تان، این پلتفرم دیتاهایی را از سایت شما و رفتار مخاطبانی که وارد سایت شما می‌شوند را دریافت می‌کند. خیلی بهتر است بگوییم این اطلاعات پیش از ارسال به تگ منیجر در فضایی به نام Data Layer جمع آوری می‌شود. سپس این اطلاعات به صورت طبقه بندی شده برای گوگل تگ منیجر ارسال می‌شود. گوگل تگ منیجر نیز بر اساس تعاریفی که شما در آن انجام داده‌اید این اطلاعات را برای دیگر ابزارها از جمله گوگل آنالیتیکس، گوگل ادز، فیس بوک و… ارسال می‌کند. بیش از این بحث را باز نمی‌کنیم و بعدا در مقاله های دیگر در خصوص این روند و مخصوصا دیتالایر بیشتر صحبت خواهیم کرد. برای اینکه بتوانید هر اطلاعاتی که نیاز دارید را در آنالیتیکس و دیگر ابزارها ببینید باید آن اطلاعات را برای دیتالایر ارسال کنید. به زودی این بحث جذاب را نیز برای شما باز می‌کنیم.

ثبت نام و ورود به گوگل تگ منیجر

بسیار عالی! نوبت به نصب و راه اندازی گوگل تگ منیجر رسید. اما پیش از این باید مانند دیگر پلتفرم‌های گوگل، وارد سایت گوگل تگ منیجر شوید و ثبت نام کنید. و باز هم مانند دیگر پلتفرم‌ها ثبت نام و ورود به وسیله یک اکانت جیمیل انجام می‌شود. نکته‌ای که باید در اینجا ذکر کنیم این است که شما باید با همان جیمیلی که آنالیتیکس و گوگل ادز و… را دارید، با همان نیز وارد گوگل تگ منیجر شوید.

وارد سایت https://tagmanager.google.com  شوید. اگر با صفحه معرفی این ابزار در گوگل روبرو شدید از بالا سمت راست گزینه start now را بزنید.

اگر قبلا با جیمیل لاگین نکرده باشید از شما می‌خواهد که لاگین کنید. یوزر و پسود جیمیل خود را وارد کنید.

اگر پیش از این دسترسی هیچ اکانتی در گوگل تگ منیجر به شما داده نشده است، مستقیما وارد  صفحه ساخت اکانت گوگل تگ منیجر می‌شوید. اگر وارد صفحه اصلی گوگل تگ منیجر شدید هم از سمت راست دکمه create account را بزنید.

ورژن بندی تگ منیجر

در این صفحه باید فیلدهای زیر را پر کنید:

در قسمت بالا نام اکانت و کشور را انتخاب می‌کنید.

در قسمت پایین نام کانتینر (container) و  گزینه web  را انتخاب کنید. نام کانتینر را می‌توانید نام سایت بگذارید. گزینه وب را گفتیم انتخاب کنید چون این مطلب در خصوص راه اندازی تگ منیجر بر روی سایت است و در مورد اپلیکیشن‌ها صحبتی نخواهیم کرد یا در مقاله‌های دیگر بعدها خواهیم داشت.

بعد از زدن کمه create صفحه‌ای از سمت راست میاد و شرایط استفاده از سرویس را به شما می‌گوید. پایین صفحه دکمه پذیریش این شرایط را بزنید و از بالا سمت راست دکمه Yes را بزنید.

تبریک میگم. اکانت شما ساخته شد. الان تنها یک راه مانده و آن نصب و قراردادن کدهای این اکانت در وبسایت شماست.

دو تیکه کد در اختیار شماست. کد بالا را باید در قسمت <head> سایت خود قرار دهید و کد قسمت دوم را دقیقا بعد از شروع تگ <body> قرار دهید.

اگر احیانا دستتان به صفحه خورد و این کدها پرید نگران نباشید. با زدن آیدی خود در بالای صفحه دوباره همین قسمت برای شما ظاهر می‌شود.

حالا باید تست کنید که کدها به درستی در سایت قرار گرفته و تگ منیجر به خوبی کار می‌کند یا خیر. این کار نیز بسیار آسان است. از سمت راست بالا گزینه Preview را بزنید.

در تب جدیدی که باز می‌شود از شما آدرس صفحه سایت مدنظرتان برای تست را سوال می‌کند. چون هدف شما قرار دادن تگ منیجر در تمام آدرس‌های دامنه‌تان است، کافی است یکی از آدرس صفحات سایت، مثلا آدرس صفحه اصلی را وارد کنید.

دو حالت ممکن است رخ دهد. صفحه سایت شما یا در تب جدید باز می‌شود یا در پنجره جدید. شخصا اگر بر روی کروم کار کنم در پنجره جدید باز می‌شود و اگر با فایرفاکس باشم در تب جدید و چون با تب راحت‌ترم معمولا با فایرفاکس کارهای مربوط به گوگل تگ منیجر را انجام می‌دهم.

اکنون اگر کدها با موفقیت قرار نگرفته باشد و یا مشکلی در ارتباط وجود داشته باشد پیغام زیر را در صفحه‌‌ی preview تگ منیجر دریافت می‌کنید

اما اگر همه چیز به درستی صورت گرفته باشد در گوشه سمت راست پایین سایت شما پیغامی مبنی بر موفقیت در اتصال دریافت می‌کنید. مشابه این پیغام نیز در صفحه preview یا همان debuge تگ منیجر نیز وجود دارد.

هنوز کار شما به صورت کامل انجام نشده و یکی از مهم‌ترین بخش‌ها باقی مانده است و آن ثبت فعالیت‌ها به عنوان یک ورژن در تگ منیجر است. در ادامه بحث به آن می‌پردازیم.

ثبت تنظیمات و ساخت ورژن

یکی از کارهایی که پس از انجام تنظیمات مختلف بر روی تگ منیجر خود لازم است انجام دهید Publish یا انتشار آن و ساخت یک ورژن است. پابلیش یا انتشار باعث می‌شود تغییرات بر روی تمامی بازدیدکنندگان سایت شما اعمال شود اما اگر آن را نزنید تغییرات اعمال شده تنها برای شما در حالت لاگین اجرا می‌شود.

در ادامه مراحل بالا برای نصب، پس از قرار دادن کدهای گوگل تگ منیجر در سایت و موفقیت در تست آن، باید تغییرات لازم را اعمال کنید. از بالا سمت راست دکمه Submit را بزنید.

در بخش جدید که باز می‌شود دو تب در بالا وجود دارد. تب سمت راست با عنوان Create version و سمت چپ Publish and create version است. روی تب سمت چپ که به صورت دیفالت هست قرار داشته باشید و در دو بخش پایینی ابتدا یک عنوان برای ورژن و سپس توضیحاتی مختصر بنویسید. فقط در نظر داشته باشید که عنوان و توضیحات را به گونه‌ای بنویسید که هر کسی آن را ببیند بتواند متوجه شود. در نهایت دکمه Publish در سمت راست بالا را بزنید.

دیدگاه‌ها