در مقالههای قبلی در خصوص اینکه گوگل آنالیتیکس چیست و مزیتهای آن بحث کردیم. اما در این مقاله میخواهیم درباره اینکه چگونه آنالیتیکس ۴ یا ga4 را نصب و راه اندازی کنیم صحبت کنیم. در نظر داشته باشید که ۲ روش برای نصب ga4 داریم که هر دو را در این مطلب بررسی خواهیم کرد.
نصب گوگل آنالیتیکس ۴
برای نصب گوگل آنالیتیکس ۴، دو روش وجود دارد. روش اول نصب مستقیم آن در سایت و روش دوم نصب کمک گرفتن از گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) است. پیشنهاد جدی ما نصب به کمک روش دوم است. اما برای اینکه بتوانید به کمک گوگل تگ منیجر نصب کنید نیاز است تا هم کار با آن را یاد بگیرید و هم آن را بر روی سایتتان نصب کرده باشید. در مقاله دیگری در خصوص این مورد صحبت خواهیم کرد.
نصب گوگل آنالیتیکس به روش مستقیم
خب در قدم اول وارد سایت https://accounts.google.com شوید. در این مرحله از شما میخواهد که وارد اکانت جیمیل خود شوید.
پس از اینکه وارد اکانت جیمیل تان شدید دو اتفاق ممکن است برای شما رخ دهد. اگر پیش از این برای اکانت جیمیل شما دسترسی گوگل انالیتیکس سایت دیگری وجود داشته باشد به صفحه پراپرتی یکی از آن ها وارد می شوید. اما اگر به هیچ پراپرتیای پیش از این دسترسی نداشته باشید شما مستقیما به قسمت ادمین هدایت میشوید.
در حالت اول باید از سمت چپ پایین دکمه چرخ دنده را بزنید تا وارد بخش ادمین شوید.
اکنون از بالا دکمه Create Account را بزنید.
در بخش بعدی باید فرآیند ثبت اکانت را تکمیل کنید.
قدم اول Account setup نام دارد. بخش اول Account details است که یک فیلد اجباری به نام Account name یا نام اکانت دارد. در اینجا یک نام مناسب برای اکانت خود مشخص کنید. در ادامه و در بخش Account Data Sharing گوگل چند گزینه در دسترس شما قرار داده تا با اجازه خودتان و بدون ذکر نام کسب و کار و وبسایت، از اطلاعات اکانت شما استفاده کنید. اگر تمایل دارید تیک ها را بزنید و به مرحله بعد بروید. الان اکانت شما ساخته شده و در مرحله بعد وارد ساخت یک پراپرتی برای خود میشوید.
در این مرحله باید فیلد مربوط به نام پراپرتی، کشور مدنظر و زمان و واحد پولی خود را انتخاب کنید.
نکاتی که در اینجا باید دقت کنید این است که زمان را برحسب ایران انتخاب کنید (یکی از معدود جاهایی که کشور ایران را دارد) اما واحد پولی چون ریال موجود نیست پیشنهاد میشود از دلار استفاده کنید. این عدد برای میزان درآمد بر حسب کانورژن استفاده میشود.
نکته بعدی اینکه پایین دکمه show advance option دارد که با زدن این دکمه پیشنهاد نصب هر دو پراپرتی ga4 و ua (نسخه یونیورسال آنالیتیکس) داده میشود. با توجه به اینکه در زمان نگارش این مقاله زمان زیادی تا اتمام کار یونیورسال نیست، از این بخش عبور کرده و نیازی به نصب آن نمیبینیم.
در بخش بعدی سوالاتی در خصوص کسب و کارتان از شما پرسیده میشود.
سوال اول در خصوص صنعت کسب و کار شماست
سوال دوم در خصوص تعداد کارکنان شرکتتان است.
و سوال بعدی نیز دلیل استفاده از گوگل آنالیتیکس را از شما میپرسد. به عنوان نمونه گزینه اول میگوید جهت اندازه گیری تعامل کاربران با سایت یا اپلیکیشن است. این موارد دلخواه است و میتوانید پاسخ دهید یا ندهید.
در نهایت گزینه create را بزنید. با زدن این دکمه پنجرهای باز میشود و گوگل از شما میخواهد با قوانین آن موافقت خود را اعلام نمایید.
دو گزینه در وسط و انتهای پنجره موجود است. آنها را تیک بزنید و دکمه I Accept را بزنید.
تبریک میگم. برای اکانت گوگل آنالیتیکس خود یک پراپرتی نیز ساختید. در مرحله بعد نیاز به ساخت یک استریم stream برای جمع آوری دیتای کسب و کار خود بسازید. گزینه web را کلید کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
در مرحله بعد باید اطلاعات و تنظیمات مربوط به استریم خود را وارد کنید.
در فیلد سمت چپ آدرس وبسایتی که قصد جمع آوری اطلاعات آن را دارید وارد کنید و در فیلد سمت راست یک نام برای استریم خود انتخاب کنید. گزینههای پایین تر تنظیمات استریم است که تنظیمات آن بسیار لازم و ضروری است و در مقالهای دیگر به آن میپردازیم.
پس از انتخاب آدرس سایت و نام استریم، گزینه create stream را بزنید.
خب همه چی آماده است تا شما کدها را در سایت خود قرار بدهید و آنالیتیکس شروع به دریافت اطلاعات از سایت شما و پردازش آنها کند. قرار شد ابتدا در خصوص نصب مستقیم صحبت کنیم.
پس از اینکه به این صفحه رسیدید در بالا پیامی مبنی بر اینکه جمع آوری دیتا در سایت شما فعال نیست مشاهده میکنید. بر روی دکمه نارنجی رنگ سمت راست view tag instructions کلیک کنید.
دو تب در این قسمت میبینید. تب سمت راست برای نصب بر روی سایتهایی است که شما دانش کدنویسی آنها را ندارید و سایت شما به وسیله یک سایتساز یا CMS مانند وردپرس راه اندازی شده است. پیشنهاد ما نیست این که حتی الامکان از این روش استفاده کنید. چون نیاز به نصب پلاگین است و این پلاگینها باعث کندی سایت شما میشود. تب سمت چپ که عنوان Install manually جهت نصب دستی است. شما باید کدهای که در باکس می بینید را دقیقا بعد از باز شدن تگ <head> قرار دهید. اگر از دوستان خود بپرسید حتما به شما روش نصب این کد را در سایتهای وردپرسی میدهند.
- گوگل آنالیتیکس 4 (Google Analytics 4) یا همان ga4 چیست؟
- نصب و راه اندازی گوگل آنالیتیکس 4
- ۹ اشتباه در تنظیمات گوگل آنالیتیکس ۴ که ممکن است هنگام نصب و راهاندازی مرتکب شوید
- ایونت ها در ga4 و چگونگی ردیابی آن ها
- راهنمای کامل استفاده از بخش Acquisition در گوگل آنالیتیکس ۴
- همه چیز درباره اتریبیوشن مدلها (Attribution Models) در گوگل آنالیتیکس 4
- انواع scopeهای Traffic-source dimensions در Ga4
- گزارش Conversion rate در آنالیتیکس 4
- شخصی سازی گزارش ها در گوگل آنالیتیکس 4